Guide: Hvordan vasker man cykeltøj?

How to wash cycling apparel

Cykeltøj er meget dyrt at købe. Derfor anbefaler vi dig at følge denne vejledning, når du vasker dit cykeltøj. Dermed kan dit cykeltøj holder i lang tid og vi undgår reklamationer.

Cykeltøj er lavet af tekniske stoffer, og du kan nemt ødelægge tøjets ydeevne, hvis du ikke er opmærksom på denne vejledning.

Følg denne vejledning for, hvordan du vasker dit cykeltøj og du vil forbedre din cykeltøjs levetid.

Håndvask dit cykeltøj

Håndvask dit cykeltøj. Der den bedste måde at sikre ydeevne af de tekniske stoffer i dit cykeltøj. En vaskemaskine kan være meget hård for dine tynde cykeltøjsmaterialer og kemikalier som f.eks. skyllemiddel er et no-go, når du vasker dit cykeltøj.

Hvis du beslutter at vaske dit Figata Ciclismo cykeltøj i vaskemaskinen, skal du vaske tøjet på max 30 grader.
Vores tøj er testet til 40 grader, men vi anbefaler altid max 30 grader. Dette er det samme for det meste sportstøj, men kun de færreste er opmærksomme på det.

Vær også opmærksom på disse tips, når du vasker dit cykeltøj:

  • Vask på 30 grader eller mindre.
  • Brug ikke skyllemiddel.
  • Sæt dit tøj ud for at tørre.
  • Vask aldrig dit almindelige tøj sammen med cykeltøj.
  • Luk lynlåsen helt ved vask, for at undgå skader på cykeltøjet.
Bemærkning: Maskinen må ikke vaskes med vindveste og regnjakker til cykling, da resultatet kan beskadiges efter en enkelt vask og funktionen i regnjakken og vindvesten kan forsvinde.

Hvordan vasker man cykelshorts og siddepuden?

Den bedste måde at vaske dine cykelshorts siddepude, er ved at håndvaske den med sæbe. Gnid polstring med sæbe for at rense det.

Polstringen/Siddepuden kan være fuld af bakterier, så det er meget vigtigt at huske af vaske dem grundigt minimum en gang om måneden, alt efter hvor meget du cykler. Det kan også hjælpe med at undgå siddesår fra sadlen når du cykler meget.

Sådan tørres cykeltøj efter vask

Husk at cykletøj er lavet for at holde din krop tør og derfor tørrer det hurtigt pga. af de tekniske materialer helt naturligt. Vi anbefaler at tørre dit cykeltøj uden for, hvis det er muligt.

Mange cykelryttere bruger cykeltrøjer og cykelshorts et par gange, før de vaskes. Du kan gøre dette, fordi det er præstationsbeklædning, men vi anbefaler altid at lave en håndvask efter en tur. Men hvis du beslutter dig for ikke at vaske dit cykeltøj, anbefaler vi dig stadig at tørre dit cykeltøj efter en tur. Frisk luft vil hjælpe dig med at minimere dårlig ildelugtelse.